Dëshmi dhe fakte

Lajme dhe veprimtari

Kujtesa në media

xhelal-zejneli

Shkrimtarët dhe terrori i kuq

Nga Xhelal Zejneli | Facebook, 22 qershor 20 Periudha e pas Luftës së Dytë Botërore për shkrimtarët dhe intelektualët shqiptarë qe bërë një apokalips. Veçanërisht vuajtën shkrimtarët e shkollës katolike shkodrane. Krerët komunistë fortesën katolike...

sami-repishti-foto

Lady Macbeth del nga skena

Nga Sami Repishti, PhD | Gazeta Panorama, 5 mars 20 Titulli i sipërm më erdhi në mend kur lexova në shtypin shqiptar lajmin e vdekjes së zonjës Nexhmije Hoxha, bashkëshorte e satrapit aziatik Enver Hoxha...

Kujtesa në botime

Të rinjtë dhe kujtesa

Edukimi dhe Kujtesa

Reflektime për kujtesën