Transformimi i medias dhe kujtesa kolektive në Shqipëri

libri-IDMC

Instituti për Demokraci, Media dhe Kulture  ka sjell botimin “Transformimi i medias dhe kujtesa kolektive në Shqipëri” edituar nga Jonila Godole dhe Sonila Danaj.

Ky libër është produkt i Konferencës së parë Ndërkombëtare për Median dhe Kujtesën: “Covering the Communist Past – Media Transformation and Memory in Albania” që u mbajt më 9-10 nëntor 2015 në Tiranë. Si konferenca, ashtu edhe ky botim, u konceptuan nga editorët me bindjen se gazetarët dhe media luajnë një rol kyç në kujtesën kolektive të një vendi përmes mënyrës se si ata raportojnë mbi figura dhe ngjarje të ndryshme historike.

Studimet në këtë libër vijnë nga autorë  shqiptarë e të huaj , si Doc. Dr. Agron Tufa, Albert Gjoka, Dr. Irena Myzeqari, Dr. Lori E. Amy, Prof. Dr. Peter Gross, Dr. Shpend Bengu e të tjerë.

Libri vjen në versionin shqip dhe anglisht të interesuarit mund ta gjejnë dhe online në adresën e mëposhtme :

https://drive.google.com/file/d/0B8L2HNXvoFmsUDhOMzBOd3hYcDA/view?pref=2&pli=1

Postime të ngjashme

Bëj një koment