Tag Archives: Kastriot Dervishi

Kampi i Tepelenës

Shqipëria dhe kampet e saj të vdekjes

Nga Kastriot Dervishi Vazhdimisht qeveria komuniste dhe udhëheqja e saj me në krye Enver Hoxhën janë denoncuar nga organizmat ndërkombëtarë për shkeljet e të drejtave të njeriut. Padyshim në krye të këtij...

Nexhipe Taraku

Gratë në burgjet e diktaturës

Nga Kastriot Dervishi Regjimi komunist në dënimin e kundërshtarëve të tij politikë nuk bëri dallim midis moshave apo gjinive. Shumë vajza e gra u burgosën apo u dënuan me vdekje. Pamjet e...