Fotot e rralla: Të mos harrojmë historinë e anijes ‘Vlora’

Një e përditshme e njohur zvicerane, Neue Zuercher Zeitung, ka vendosur t’i kushtojë një shkrim anijes ‘Vlora’, në 25-vjetorin e mbërritjes së saj nga Shqipëria në Itali.

Teksa ne në Shqipëri i harrojmë ndonjëherë ngjarjet e rëndësishme, gazetari Andreas Reich shkruan se pavarësisht urdhrit të rojes bregdetare italiane për të mos lejuar asnjë anije shqiptare në brigjet italiane, anija ‘Vlora’, e shkatërruar dhe e tejmbushur, mbërriti në Itali më 8 gusht të vitit 1991.Mendohet se në bord ishin 10 mijë shqiptarë.

Ata nuk u lejuan të lënë portin dhe kjo u shoqërua me trazira.

Italia vendosi t’i deportojë shqiptarët, pavarësisht kritikave të forta ndërkombëtare, sidomos nga Amnesty International.

Historia e anijes ‘Vlora’ është përdorur gjerësisht kohët e fundit, në kuadrin e krizës së refugjatëve.

Disa politikanë të ekstremit të djathtë në Evropë e kanë përdorur qëllimisht dhe mënyrë manipulative për të ilustruar atë që e pret Evropën nga vala e emigrantëve

Mapo.al

Fotot e rralla Të mos harrojmë historinë e anijes Vlora 4Fotot e rralla Të mos harrojmë historinë e anijes Vlora 6     Fotot e rralla Të mos harrojmë historinë e anijes Vlora000Fotot e rralla Të mos harrojmë historinë e anijes Vlora00AnijaVlora1

BARI - 1991 agosto 1991  LO SBARCO DELLA MOTONAVE VLORA CARICA DI CLANDESTINI ALBANESI -   La nave vlora in porto - foto Arcieri - Quaranta

Postime të ngjashme