Kalendari i Kujtesës

Kalendari i Kujtesës është një projekt i Institutit për Demokraci, Media dhe Kulturë (IDMC) dhe vjen si një sprovë për të regjistruar momentet dhe zhvillimet kryesore që lidhen me përpjekjet për liri, demokraci dhe të drejta e njeriut në Shqipëri. Kalendari është i hapur për plotësime dhe sugjerime, për të arritur në një botim më të plotë dhe më të konsoliduar. IDMC falënderon autorët e tij. Varianti i parë i Kalendarit perfshinte gjithsej mbi 130 data përkujtimore dhe u përpilua nga historiani Uran Butka në vitin 2016. Gjatë vitit 2020, Kalendari u pasurua me rreth 65 data të reja përkujtimore për periudhën kohore 1944–1992 nga Pjerin Mirdita, drejtor i Muzeut “Vendi i Dëshmisë dhe Kujtesës”, Shkodër.

janar     shkurt     mars     prill     maj     qershor     korrik     gusht     shtator     tetor     nentor     dhjetor